Kyrkheddinge

Referat: AIF Barrikaden - Kyrkheddinge

Startelva: Raffa - Florian, Micke, Nickola - Alex, Sosa, Max, Stefan - Mario, Palle Ö,
Johan

Avbytare var Fredrik P som kom in efter drygt 20 min som vänster yttermittfältare men mot slutet också spelade högerback, Ahmed som kom in efter en dryg havtimme som anfallare och spelade där tills det återstod en kvart av matchen och slutligen Jaja som spelade andra halvlek som innermittfältare.

En isande hård vind (som åskådare var kontrasten mot gårdagens mys i solen i Lund enorm) i planens längdriktning gjorde det extremt svårspelat. Vi började i medvinden och slog till att börja med massor av höjdbollar som bara flög ut över kortlinjen utan minsta chans för anfallarna att nå dem. Efter en stund började vi bemästra medvinden bättre och i 14:e min gjorde Johan 1-0 på pass från Sosa.
Vi var väldigt överlägsna i den här halvleken även om vi inte skapade så väldigt många heta chanser. De skapade nästan ingenting. Först de sista 5 min:a fick de till ett par halvfarliga avslut. Dessförinnan tror jag inte Raffa rört bollen mer än 2 eller möjligen högst 3 gånger.

Andra halvlek blev sedan som helhet spelmässigt väldigt jämn. Vi började väldigt bra och hade då ett väldigt kreativt passningsspel. I den 59:e min premierades detta med ytterligare ett mål. På ett fint inlägg av Sosa kunde Alex i ett i princip tomt mål knoppa in 2-0 vid bortre stolpen.

Efter hand fick de till lite mer spel och hade en del pressade skott (de sköt mycket mera i medvinden än vi gjort i första halvlek) där Raffa fick göra en del fina räddningar.

I den 68:e min fick de till en kanon i ribban och 5 min senare var det dags för reducering till de 2-1 som skulle bli slutresultatet. De blev väldigt inspirerade efter målet och höjde sig ytterligare något snäppt men utan att 2-2 kändes särskilt nära och vi fick till en del farliga kontringar. Något som var påfallande var det betydligt bättre passningsspelet från båda lagen i andra halvlek än i första.

Vi gjorde en gedigen insats och var sett över hela matchen det klart bättre laget.